Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Impactcafé voor leraren

23 mei 2024 van 19:00 tot 21:30

Gratis

Hoe geef je als leraar les over duurzaamheid, zodat je leerlingen niet alleen problemen zien, maar ook een hoopvol perspectief ontwikkelen?

 

Concrete antwoorden op die vraag krijg je op donderdag 23 mei tijdens het Lerarencafé voor leraren in het PO, VO en MBO, georganiseerd door Impact Harderwijk.

Inzichten en praktijkervaring

Duurzaamheid staat in het onderwijs volop in de belangstelling, ook als onderdeel van burgerschapsvorming. Tijdens dit Impact Café worden daarover wetenschappelijke inzichten en praktijkervaringen uit onze regio gedeeld.

Het impactcafé biedt je dus een kans om op een laagdrempelige manier met collega’s en experts in gesprek te gaan over duurzaamheidsonderwijs.

Programma:

Donderdag 23 mei vanaf 19:00 (inloop tot 19.30u) in het nieuwe theater van Green Offices, Goede Reede 1, Harderwijk.

  1. Expertlezing: door Dr Elwin Savelsbergh, lector curriculumvraagstukken basis- en voorgezet onderwijs, Hogeschool Utrecht.
  2. Forum: Leraren PO, VO en MBO uit onze regio aan het woord. Hoe integreren zij het thema duurzaamheid in hun onderwijs?
  3. Pitch: Het bedrijfsleven aan het woord: Wat verwachten bedrijven van het onderwijs?
  4. Discussie: Hoe denken de aanwezige leraren over ‘leren voor duurzame ontwikkeling’?
  5. Boekenmarkt: Een kans om literatuur over duurzaamheid in het onderwijs te ontdekken.
  6. Netwerken: Ontmoet collega’s van scholen in Harderwijk en de regio, zoals RSG Slingerbos | Levant, Christelijk College Nassau Veluwe, Christelijk College Groevenbeek, Morgen College (Landstede) en basisscholen.

Meld je aan via de blauwe knop hieronder. Deelname is gratis. Wacht niet te lang met inschrijven vanwege het beperkte aantal plaatsen.

Impactcafe Onderwijs

0 Gaat
Laat weten of je gaat